0
Mbah Paijo sambat menawa awake lara kabeh. " aduh aduh " sambate mbah Paijo. Banjur mbah Paijo goleki putune arepe tikongkon nukokne obat.

Sakwise ketemu putune, mbah Paijo ngei duit kanggo tuku obat. Putune kui mau banjur golek obat menyang apotik.
" iki mbah obate " kandane putune sakwise oleh obat. Mbah Paijo banjur ngombe obat kui mau. Sakbare ngombe obat mbah Paijo ngletak ning amben supaya larane  age - age ilang.

" aduh aduh kok panggah lara ki piye " sambate mbah Paijo.
" ginio neh lo mbah " pitakone putune.
" tiombeni obat panggah ra mari ki piye " jawabpe mbah Paijo.

Putune banjur gremeten.
" jane enek cara ben cepet mari mbah ". Kandane putune mbah Paijo kui mau.
" piye carane ? " mbah Paijo sajak wes ora sabar.

Putune mbah Paijo mlayu muleh jupuk lakban, bareng wes oleh lakban banjur di dudohne mbah Paijo.
" iki lo mbah obate ben sampean ra sambat ae " kandane putune.
" jajal piye carane " mbah Paijo wes ra sabar.

Putune mbah Paijo banjur ngetukne lakban kui mau ning lambene mbah Paijo dadine mbah Paijo ra iso sambat maneh

Post a Comment

 
Top